У Азарова розповіли як люблять ошуканих вкладників

Четвер, 5 липня 2007, 13:24

У липні Міністерство фінансів готується здійснити черговий транш виплат на компенсацію громадянам втрат від знецінення грошових заощаджень, для чого, згідно бюджетного розпису, до ВАТ "Ощадбанк" та НАСК "Оранта" буде спрямовано 54,2 млн. гривень.

Про це повідомили у прес-службі Мінфіну.

В Держбюджеті-2007 видатки за бюджетною програмою "Заходи щодо поступової компенсації громадянам втрат від знецінення грошових заощаджень" затверджено у сумі 650 млн. грн., що на 50 млн. грн. більше у порівнянні з попереднім роком. У першому півріччі поточного року із держбюджету виділено 270,8 млн. грн. на компенсацію втрат від знецінення грошових заощаджень.

Мінфін повідомляє, що "в 2007 році видатки за цією бюджетною програмою здійснюються вчасно і у повному обсязі – відповідно до бюджетного розпису та згідно заявок ВАТ "Ощадбанк" та НАСК "Оранта".

Реклама:

Окрім цього, Мінфін підготував та подав на розгляд КМУ проект Закону "Про внесення змін до Закону України "Про державні гарантії відновлення заощаджень громадян України". Ним, зокрема, передбачається створення двох інформаційно-аналітичних систем: "Реєстр вкладників, власників державних цінних паперів" та "Реєстр страхувальників та застрахованих осіб".

"Функціонування таких баз даних, які акумулюватимуть відповідну інформацію Кабінету Міністрів, Ощадного банку України та правонаступників колишнього Укрдержстраху, дозволить забезпечити ефективне та справедливе використання бюджетних коштів, які спрямовуються на погашення знецінених заощаджень громадян", – переконані у міністерстві.

Нагадаємо, що Рахункова палата звинуватила Міністерство фінансів і ВАТ "Державний ощадний банк України" в неефективному погашенні заборгованості за знеціненими грошовими заощадженнями громадян.

"Економічна правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!