У Венесуелі Уго готує нову націоналізацію

Четвер, 5 липня 2007, 14:42

Президент Венесуели Уго Чавес заявив, що приватні клініки, які діють у країні, можуть бути націоналізовані.

"Якщо власники приватних клінік не захочуть виконувати закони, приватні клініки будуть націоналізовані", — заявив Уго Чавес.

Уго Чавес підкреслив, що приатні клініки "стануть частиною державної системи охорони здоров'я", якщо не знизять ціни на свої послуги.

Як відзначає Asoociated Press, нині у Венесуелі діє дворівнева система охорони здоров'я.

Реклама:

Люди з високими статками мають можливість одержувати швидке і якісне медичне обслуговування в приватних клініках. У державних клініках обслуговується інша частина населення.

Повідомляється, що в державних клініках сьогодні не вистачає сучасного обладнання та кваліфікованого медичного персоналу.

Нагадаємо, у грудні 2006 року президент Венесуели заявив про націоналізацію підприємств, які працюють у паливно-енергетичному секторі. Уго Чавес виставив тоді умови, що приватні іноземні компанії зможуть зберігати свою частку в енергетичних компаніях Венесуели, але тільки на правах міноритарних акціонерів, віддавши 51% акцій компаній державі. До теперішнього часу, націоналізація енергетичного сектора у Венесуелі в цілому завершена.

Слід зазначити, що влада у Венесуелі влітку поточного року встановили контроль у сфері електронних ЗМІ. За наказом Уго Чавеса не було продовжено ліцензію на віщання приватної телекомпанії.

DELFI

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!