В Україні підрахували збитки від посухи

Четвер, 5 липня 2007, 17:03

Загальна сума збитків унаслідок посухи склала 142 мільйони гривень, при цьому постраждали три тисячі сільгоспвиробників.

Такі дані за станом на 5 липня наводить комісія з визначення фактичних збитків по загибелі сільськогосподарських культур унаслідок посухи за участю представників Державної контрольно-ревізійної служби (КРУ).

Зокрема, за повідомленням прес-служби КРУ, в зв’язку з недотриманням 700 сільгоспвиробниками процедур порядку визначення збитків комісіями відхилені заявки на загальну суму 18,5 млн. грн.

Нагадаємо, ґрунтова посуха охопила більше ніж 1/3 площ сільськогосподарських культур, що приблизно становить 10 млн. гектарів. За словами Міністра аграрної політики України Юрія Мельника, найбільше постраждали від посухи Херсонська, Миколаївська, Одеська, Кіровоградська, Запорізька, Дніпропетровська, Донецька, Луганська області, кілька районів Черкаської області й Крим.

Реклама:

В цілому по державі за рахунок регіонів, які не постраждали від посухи, з 6,8 млн. га озимини у хорошому стані перебуває 30%, у задовільному - 40%; тільки 28% ярових перебувають у хорошому стані, а 43% - в задовільному.

proUA

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!