Юристи запевняють, що підстав для припинення будівництва перед НСК "Олімпійський" немає

Четвер, 5 липня 2007, 19:10

Правових підстав для припинення будівництва ТРЦ "Троїцький" перед НСК "Олімпійський" немає.

Про це на прес-конференції в четвер в Києві заявили координатор проекту ТРЦ "Троїцький" Сергій Овчинников і партнер міжнародної юридичної компанії "Бейкер і Маккензі" Сергій Піонтковський.

"Наш проект абсолютно законний, і має всі необхідні дозволи, пройшов всі узгодження. Проект пройшов державну експертизу і відповідає всім вимогам, як з погляду безпеки, так і з погляду надійності", - заявив Сергій Овчинников.

Щодо проблеми евакуації людей з НСК "Олімпійського" у разі надзвичайної ситуації на стадіоні при будівництві ТРЦ "Троїцький" було проведено три незалежні експертизи, зокрема французькій компанії ATN, яка робила аналогічні висновки по стадіонів для Чемпіонату світу 1998 року у Франції. Компанія ATN стверджує, що після завершення будівництва ТРЦ "Троїцький" і проведення реконструкції НСК "Олімпійський" жодних проблем евакуації глядачів стадіону не буде.

Реклама:

Документи щодо ТРЦ також були піддані юридичній експертизі міжнародною компанією "Бейкер і Маккензі".

"Ми провели комплексну експертизу об’єкту, вивчили всю дозвільну і проектну документацію. Існують дійсні договори оренди - на основі легітимного рішення Київради. Вони були підписані і зареєстровані у відповідних земельних кадастрах", - відзначив партнер міжнародної юридичної компанії "Бейкер і Маккензі" Сергій Піонтковський.

"Ми дійшли висновку, що правових підстав для припинення будівництва даного об’єкту немає", - резюмував Піонтковський.

proUA

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!