Deutsche Bank відкриє банк в Україні?

П'ятниця, 27 липня 2007, 11:25 -

Deutsche Bank може відкрити банк в Україні і розширити присутність в інших пострадянських країнах, включаючи ізольовану Туркменію, повідомив Рейтер перший заступник голови правління російської "доньки" Deutsche Юрій Соловйов.

Водночас пріоритетом німецький фінансовий гігант бачить Росію, де має намір розвивати інвестбанкінг на тлі буму злиття, поглинань та IPO.

За оцінкою Deutsche Bank, у 2007 році обсяги розміщень акцій на російському ринку можуть перевищити $30 мільярдів у порівнянні з $4,3 млрд. минулого року.

Реклама:

У РФ Deutsche Bank здійснює операції через дочірній Банк Дойче Росія, в Україні - через представництво, в Казахстані - через дочірню інвесткомпанію.

"В Україні Deutsche Bank поки що має лише представництво, число співробітників якого сьогодні росте і яке з часом, я сподіваюся, ми переведемо в банк", - сказав Соловйов.

Українські компанії проявляють все більший інтерес до залучення коштів на ринках акціонерного капіталу.

У середині червня один з найбільших українських виробників сировини для металургії Ferrexpo привернув у результаті IPO в Лондоні $67 мільярдів. Одним з організаторів операції виступив Deutsche Bank. Хімічний концерн "Стирол" також готується провести публічне розміщення акцій. "Укрсоцбанк", четвертий за величиною в країні банк, також розглядає IPO як один з варіантів розвитку.

Корреспондент.нет з посиланням на Reuters

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: