Кабмін повернув Семенюк проект продажу Одеського припортового

Четвер, 26 липня 2007, 19:40

Кабінет Міністрів повернув Фонду державного майна України проект комплексних умов з продажу 99,48% акцій Одеського припортового заводу.

Про це повідомив журналістам в четвер перший віце-прем’єр, міністр фінансів Микола Азаров.

За його словами, умови продажу ОПЗ, подане Фондом держмайна, містили пункти, які могли тлумачити як "прописані під конкретного покупця".

"Звісно, покупець ОПЗ повинен буде виконати певні інвестиційні зобов’язання, проте ми не повинні через спеціалізовані умови звужувати коло потенційних покупців", - відзначив Азаров.

Реклама:

Відповідаючи на запитання щодо можливої затримки продажу пакету акцій ОПЗ і, відповідно, перенесення термінів надходження платежів до бюджету, Азаров сказав, що дата надходження до бюджету коштів від продажу 99,48% акцій Одеського припортового заводу не є для Кабміну критичною.

"Ми зможемо виконати наші зобов’язання, незалежно від того, коли поступлять гроші - цього року або наступного. Для нас головне, щоб приватизація вирішила подальші проблеми розвитку цього підприємства", - відзначив він.

Нагадаємо, що Фонд держмайна України своїм наказом від 14 травня затвердив конкурсну комісію з проведення конкурсу з продажу 99,52% пакету акцій ВАТ "Одеський припортовий завод".

Тоді 99,52% держпакет акцій заводу для продажу на конкурсі було оцінено в 1 млрд. 444 млн. 221 тис. 270 грн. Приватизація ОПЗ планувалася на вересень.

УНІАН

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!