Роднянський купить НТН?

Вівторок, 24 липня 2007, 11:05

Телеканал другого ешелону НТН, який його власники оцінили в $250 млн, шукає покупця.

Пропозицію про купівлю частки в НТН "Ренесанс Капітал" зробив ряду російських медіакомпаний, зокрема холдингу "Проф-медіа", фонду Russian Media Ventures, у якому бере участь група "Відео Інтернешнл", і "СТС Медіа".

За словами гендиректора НТН Олександра Ільяшенко, йому невідомо, що канал планує залучати сторонніх інвесторів, але "переговори могли вестися на рівні власників".

НТН контролює глава Держкомітету телебачення та радіомовлення Едуард Прутнік, впевнені учасники ринку. Заступник глави Держкомтелерадіо Олександр Курдинович учора заявив, що пан Прутнік у відпустці й "не має ніякого відношення до НТН із того моменту, як очолив комітет".

Реклама:

За даним Cortex (аналітичний підрозділ рекламного холдингу Publicis Group Ukraine), загальний обсяг телерекламного ринку України в 2006 році склав $370 млн, прогноз на 2007-й - $462 млн.

Зараз у переговорах беруть участь "СТС Медіа" та ряд українських компаній. Участь СТС у переговорах із власниками НТН вказує на те, що останні готові продати контрольний пакет акцій: місяць тому президент "СТС Медіа" Олександр Роднянский заявив, що компанію не цікавлять міноритарні пакети в активах, розташованих у країнах СНД.

Телеканал НТН (ТОВ "Телестудія "Служба інформації") віщає з 1 листопада 2004 року.

За даними Gf Ukraine, у червні канал посідав дев'яте місце із часткою аудиторії старше чотирьох років 2,91%.

За експертними оцінками, надходження від реклами в 2006 році склали близько $4 млн, а в 2007 році - $10-11 млн. Близьке до переговорів джерело стверджує, що збиток НТН в 2006 році склав близько $2 млн. 99,98% компанії належить ТОВ "Капіталінвест", 0,019% - "Східавтотранс".

Коммерсант-Украина

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!