Донбас спішить на допомогу потерпілим на Львівщині

П'ятниця, 20 липня 2007, 15:08

Донецька область відправить гуманітарну допомогу мешканцям селища Ожидів у Львівській області, що опинилося в зоні техногенної катастрофи після аварії потяга з фосфором.

У п'ятницю з Донецької області відправиться вантажівка з 15 тоннами мінеральної води і медичних препаратів (сорбенти) для потерпілих, повідомляє прес-служба Донецької ОДА.

Таке рішення прийняли депутати Донецької облради 5 скликання у відповідь на звернення голови Ожидівської сільради Олександри Шах надати необхідну допомогу.

Ініціатива ця виходила від депутата облради Миколи Гладких, президента наглядової ради ЗАТ "Золотий колодязь" (виробник мінеральних вод).

Реклама:

Крім того, Донецька облрада заявила про готовність прийняти 50 дітей для оздоровлення в північній зоні регіону, місті Святогорськ.

"Вже з 8 серпня малюки з Львівщини зможуть отримати належну медичну та психологічну допомогу у дитячому оздоровчому центрі", - сказано в телеграмі голови Донецької ОДА Володимира Логвиненка до керівника Львівської області Петра Олійника.

Як відомо, раніше голова сільради Ожидова заявила про недостачу медикаментів і питної води в районі катастрофи і звернулася до всіх "людей дорої волі" з проханням надати "просту допомогу – мінеральну воду, активоване вугілля...".

"Українська правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!