У Гриценка заявили, що Тендерна палата бреше

Четвер, 19 липня 2007, 17:38 -

Поширена керівництвом Тендерної палати інформація щодо порушення Міністерством оборони процедур державних закупівель в 2006 і першому півріччі 2007 року є перекрученою і тенденційною.

Про це повідомила прес-служба Міноборони.

"Управління прес-служби Міністерства оборони України уповноважене заявити, що дана інформація є перекрученою і тенденційною", — сказано в повідомленні.

У ньому підкреслюється, що Міноборони закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти здійснює виключно через визначені відповідним законом процедури.

Реклама:

Міністерство зазначає, що оплата рахунків після підписаних договорів здійснюється виключно через Держказначейство, яке, якби щось було не згідно із законом, просто б відмовило в оплаті рахунків розпорядника державних коштів, тобто Міноборони.

"Впродовж 2006 року і першого півріччя 2007 року Державним казначейством України здійснювалася оплата взятих за результатами процедур закупівель товарів, робіт і послуг договірних зобов’язань і, зокрема, за тими предметами закупівлі, які були зазначені в заяві голови правління Тендерної палати України", — мовиться в повідомленні оборонного відомства. З цього в Міноборони роблять висновок, що процедури держзакупівель міністерство здійснює з дотриманням законодавства.

Як повідомлялося, Тендерна палата встановила грубі порушення вимог чинного законодавства при здійсненні деякими структурними підрозділами Міністерства оборони процедур держзакупівель впродовж 2006 І-го півріччя 2007 рр. на загальну суму 296 084,62 тис. гривень.

"Економічна правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: