Черновецький розповів, що він зробить з бездомними

Середа, 18 липня 2007, 11:08

Київська міська державна адміністрація має намір створити центр обліку бездомних громадян на базі будинку соціальної опіки на вулиці Суздальській, 4/6 у Солом'янському районі в 2007-2010 роках.

Про це сказано в розпорядженні Київміськадміністрації, повідомляють "Українські новини".

Таким чином адміністрація має намір створити інформаційну базу даних бездомних, а для їх виявлення - спеціалізовану службу соціального патрулювання.

При цьому адміністрація має намір сприяти отриманню або відновленню документів бездомних.

Реклама:

Для профілактики бездомності адміністрація буде проводити освітні заходи щодо інформування населення про норми законодавства щодо купівлі, відчуження й реєстрації права власності на житлові приміщення й земельні ділянки, щоб запобігти випадкам незаконного відчуження житла в самотніх і літніх громадян.

Також Київміськадміністрація має намір вивчити можливість створення в районах нічліжних закладів, соціальних готелів, реабілітаційних центрів із залученням коштів благодійних організацій, громадських об'єднань і фізичних осіб.

Крім того, адміністрація вирішила вивчити питання надання бездомним санітарно-гігієнічних послуг і створення служби першої медичної допомоги для постійного патрулювання місць найбільшого скупчення бездомних - вокзалів і ринків.

У свою чергу в районах будуть створені стаціонарні пункти харчування й постійна матеріальна база теплих речей і продуктів для видачі їх бездомним.

Як повідомлялось, у січні КМДА організувала медичне обслуговування осіб без певного місця проживання на базі міської клінічної лікарні №1 на Червоному Хуторі, а також в холодну пору року організувала роздачу особам без певного місця проживання одягу й гарячої їжі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!