Запрошуємо на перший за час великої війни Банківський форум

Молдавське вино повертається в Росію

Середа, 18 липня 2007, 16:25

Росспоживнагляд дозволив ввозити до Росії молдавське вино двох виробників.

В офіційному прес-релізі відомства, яке очолює Гєннадій Оніщєнко, йдеться, що найближчим часом буде проведена зустріч із молдавськими виробниками алкоголю для того, щоб вирішити, яким чином прискорити поставки вина в Росію.

Це перші молдавські виноробні підприємства, які повернуться на російський ринок після того, як у березні 2006 року ввіз грузинських і молдавських вин був заборонений нібито через порушення місцевими виробниками санітарних норм.

Російські чиновники заявили, що у винах були виявлені шкідливі домішки. Молдавські підприємства не змогли переорієнтуватися на інші ринки, через що місцева економіка понесла серйозні збитки.

Реклама:

Поки Росспоживнагляд оформив санітарно-епідеміологічні висновки на 21 вид продукції від двох виробників. Ще шість видів продукції поки перебувають на експертизі.

Раніше повідомлялося, що молдавські вина можуть повернутися в Росію набагато раніше - до самого початку 2007 року. Про поновлення поставок алкоголю в листопаді 2006 року домовилися президенти Росії та Молдавії Владімір Путін і Владімір Воронін.

30 грудня повідомлялося, що молдавське вино повернеться на прилавки через три дні.

Очікується, що молдавське вино після повернення на російський ринок подорожчає приблизно на третину й не зможе зайняти тієї частки ринку, яку воно займало в 2005 році.

Лєнта.ру

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!