Ющенко хоче підписати з Росією 23 пункти на 2007-2008 роки

П'ятниця, 8 червня 2007, 15:37

Президент Віктор Ющенко сподівається на те, що під час неформального самміту СНД у Санкт-Петербурзі Україна і Росія підпишуть план дій на 2007-2008 роки з 23 пунктів.

Про це він сказав на прес-конференції в Хмельницькому.

"Я сподіваюся, що ми післязавтра підпишемо план дій України і Росії на 2007-2008 р. - 23 пункти", - сказав він.

Ющенко зазначив, що серед них є дуже важливі позиції співробітництва України і Росії.

Реклама:

"Мені б хотілося, щоб уряди двох сторін, відповідні відомства, суспільні інститути працювали в рамках більшого взаєморозуміння, а не давали оцінки тих процесів, що проходять у внутрішньої політиці тієї або іншої країни", - підкреслив президент.

Ющенко, зокрема, зазначив, що в такому питанні, як орендна плата за розміщення Чорноморського Флоту РФ або ж ціни на газ і тарифи на український транзит енергоресурсів, це не питання одного дня або року.

"Коли ми говоримо про ціну на газ - це не питання одного опалювального сезону, коли ми говоримо про тарифи на український транзит - це не питання, яке можна докорінно змінювати в зворотному напрямку. Ми маємо найдешевший в Європі транзит. Це забезпечує українська економіка. Ми говоримо про те, як найкраще врегулювати газову ціну, або оренду або транзитну ціну, ми повинні говорити хоча б про середню перспективу. Тоді ця пропозиція до кожної сторони", - зазначив президент.

"Якщо ми говоримо про газ, і яка буде його ціна, мабуть, потрібно розмову починати... про те, яка адаптація повинна бути взаємна для економік. Або коли ми говоримо про тариф на транзит, ми повинні говорити з аналогічною міркою - як друга сторона до цього підійде - якщо ми друзі, якщо ми партнери", - сказав Ющенко, при цьому додавши: "Якщо ми хочемо використовувати це, як енергетичну булаву, я це не коментую".

Президент висловив упевненість, що для добросусідства завжди можна знайти шляхи, як його забезпечувати.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!