Пинзеник викрив "газову" маячню Путіна

Середа, 6 червня 2007, 15:53

Якщо Владімір Путін говорить про субсидування української економіки у попередні роки, то слід врахувати і різницю ставок за той період на транзит газу територією України.

Про це заявив екс-міністр фінансів Віктор Пинзеник, котрого цитує прес-служба партії "Реформи і порядок".

"Якщо згадується про дотовані для України ціни на енергоносії, то треба також і згадати, що до них була прив’язана плата за транзит газу територією України - рівень цін на газ та обсяги його поставок балансувалися зі ставками та обсягами транзиту", - так Пинзеник прокоментував заяву російського президента про те, що завдяки низькій вартості пального протягом 15 років Росія щорічно субсидувала українську економіку на $ 3-5млрд.

Віктор Пинзеник наголосив на неконструктивності розмов про можливу компенсацію різниці цін на газ.

"Якщо починають говорити про те, що треба компенсувати нібито накопичену різницю в цінах за газ, то тоді треба було б компенсувати також і для України різницю ставок на транзит. А якщо продовжувати іти цим шляхом, то дійдемо до того, що згадаємо, як Україна колись субсидувала увесь Радянський Союз поставками дешевого газу", - сказав політик.

Він також зазначив, що у разі спроби перегляду старих цін провокуватиметься заднім числом ревізія багатьох актів, і тоді слід згадати і про занижену плату за перебування частин Чорноморського флоту Росії на території України.

Пинзеник підкреслив, що дружні відносини України та Росії зміцнюватимуться та розвиватимуться у конструктивному і добросусідському руслі, орієнтуючись лише на перспективу.

Реклама:

"Економічна правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!