Азаров відзвітувався перед послом США щодо вступу до СОТ і ринку зерна

Вівторок, 5 червня 2007, 13:54

Перший віце-прем’єр-міністр, міністр фінансів Микола Азаров зустрівся із послом США в Україні Вільямом Тейлором.

Тейлор привітав уряд з прийняттям останнього пакету законів, необхідних для вступу до Світової організації торгівлі.

"Ми побачили чітку волю уряду і парламенту забезпечити завершення процесу вступу України до СОТ", - підкреслив посол.

У свою чергу Микола Азаров наголосив, що закони прийняті у тому вигляді, як їх було погоджено з робочою групою з питання прийняття України до СОТ, отже, питань до нашої країни бути не може.

Реклама:

"Ми пройшли складний шлях до вступу, подолали найбільш проблемні питання, і тепер очікуємо кроки назустріч Україні", - заявив перший віце-прем’єр-міністр України.

Посол США також поставив питання щодо планів дій уряду на ринку зерна з огляду на негативні очікування щодо врожаю 2007 року.

Микола Азаров зазначив, що Україна вперше за останні 100 років зіткнулася зі вкрай несприятливим збігом кліматичних умов: суха осінь 2006 року, безсніжна зима і аномально сухі й теплі весна-літо 2007 року різко скорочують очікування на врожай зернових, зокрема, продовольчої пшениці.

Проте, створених урядом державних запасів зерна, з урахуванням чергової закупівлі до резервів та нового врожаю, цілком вистачить для продовольчої безпеки держави.

"Дефіциту зерна не буде. Не буде і зростання цін на хліб понад показник загальної інфляції", - заявив Микола Азаров.

Водночас він підкреслив, що уряд України в першу чергу зацікавлений у збереженні експортного потенціалу держави, утримуванні ринків збуту українського зерна. Тому до квотування експорту уряд може вдатися лише за очевидного, об’єктивно підтвердженого погіршення ситуації і заздалегідь повідомивши про такі дії.

"Економічна правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!