"Укрсоцбанк" у Пінчука куплять греки?

Вівторок, 5 червня 2007, 14:52

4 червня інформаційне агентство Thomson Financial, посилаючись на власні джерела в National Bank of Greece (NBG), повідомило, що цей грецький банк веде переговори з акціонерами українського банку, що входить до top five, про придбання контрольного пакету його акцій.

Про це пишуть Экономические известия.

Виходячи з публікації в Thomson Financial, National Bank of Greece хоче опинитися в першій п'ятірці українських банків і тому почав вести переговори з акціонерами одного з найбільших банків.

У порядку зменшення в таблиці банківських рангів, за версією Асоціації українських банків, ідуть "Приватбанк", "Райффайзен Банк Аваль", "Укрсиббанк", "Укрексімбанк" й "Укрсоцбанк".

Реклама:

Перший з вищезгаданих банків поки не продається. Другий і третій уже продані іноземцям. Четвертий є експортно-імпортною касою держави.

Экономические известия роблять висновок, що для греків залишається лише "Укрсоцбанк" - єдиний у п'ятірці, акції якого виставлені на продаж. Також газета припускає, що переговори можуть іти з акціонерами "Промінвестбанку".

Переговори з "Укрсоцбанком" могли початися практично відразу після того, як від його придбання відмовилася італійська банківська група Intesa SanPaolo.

У грецькому банку відмовилися підтвердити або спростувати інформацію про проведення переговорів з українським банком. Глава наглядової ради "Укрсоцбанку" Ігор Юшко також не підтвердив факт проведення переговорів.

Якщо греки дійсно звернулися до акціонерів "Укрсоцбанку", це означає, що вони готові заплатити за банк в Україні не менше 1,5 млрд. дол.

Існує ймовірність, що можливе придбання банку з top five переб'є вже досягнуті угоди між NBG й "Кредитпромбанком", 100% акцій якого греки домовилися купити за 500 млн. дол.

National Bank of Greece є найбільшим комерційним банком Греції з активами в 60 млрд. євро. Банк володіє дочірніми банками в Албанії, на Кіпрі, у Сербії, Румунії, Болгарії та Туреччині. Його акціонерами є іноземні та грецькі пенсійні фонди, а також приватні особи. Ніхто з акціонерів не володіє більш ніж 3% акцій.

Нагадаємо, у лютому 2006 року один з найбільших європейських банків - італійський Banca Intesa - підписав угоду про купівлю 85,42% акцій "Укрсоцбанку", але вже у квітні 2007 року стало відомо про відмову італійського банку від цієї угоди. Власником "Укрсоцбанку" нині є український мільярдер Віктор Пінчук.

"Економічна правда" за матеріалами Экономические известия

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!