Запрошуємо на перший за час великої війни Банківський форум

Пинзеник лає Азарова за зовнішні позики

Вівторок, 5 червня 2007, 16:13

Уряду недоцільно здійснювати зовнішні запозичення, оскільки наявних у нього коштів досить для фінансування бюджету в 2007 році.

Таку думку висловив екс-міністр фінансів Віктор Пинзеник, якого цитує прес-служба партії "Реформи і порядок".

"Це абсолютно безглузде запозичення... За чотири місяці 2007 року дефіциту бюджету нема, а на рахунку Держказначейства лежать 24 млрд. грн., у той час як затверджений дефіцит на 2007 рік складає не набагато більше 17 млрд. грн. Крім того, у 2007 році очікується 10 млрд. грн. надходжень від приватизації, що також мають направлятися на покриття дефіциту", - сказав він.

Як повідомлялося, Мінфін почав презентацію (road-show) облігацій державної зовнішньої позики 2007 року, що можуть бути випущені на суму до $1 млрд. до липня цього року.

Road-show почалося в понеділок у Лос-Анджелесі, потім продовжиться в Нью-Йорку і Бостоні, а в четвер завершиться в Лондоні. Лід-менеджерами розміщення є UBS, Citigroup, Credit Suisse і Deutsche Bank.

Реклама:

У 2006 році Мінфін запозичив на зовнішньому ринку близько $1,9 млрд., на внутрішньому - 1,582 млрд. грн.

Зокрема, у листопаді Мінфін здійснив випуск 10-літніх єврооблігацій на суму $1 млрд. під ставку 6,58% річних, організатором якого виступили інвестиційні банки Credit Suisse, Deutsche Bank і UBS Investment Bank.

Крім того, Мінфін у вересні-грудні здійснив ще дві частки розміщення облігацій зовнішньої позики, не розкриваючи їхніх організаторів. Зокрема, були випущені чотирирічні облігації на 35,1 млрд. японських ієн (близько $297,5 млн. на той момент) під 3,2% річних і з дисконтом 1,2% і 12-річні облігації на 768 млн. швейцарських франків (близько $625 млн.) під 3,5% річних і з дисконтом 2,6% з можливістю дострокового погашення через три роки.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!