Російський банк подав до суду на Кубу

Вівторок, 5 червня 2007, 20:46

Як стало відомо газеті Коммерсант, Міжнародний інвестиційний банк (МІБ) подав до суду на Кубу, яка винна банку більше 107 млн. дол.

Основним акціонером банку є уряд Росії.

Банк вдається до судового переслідування своїх акціонерів уперше.

За словами голови правління МІБ Андрєя Сєрєбрякова, цей захід дозволить "розчистити баланс банку від старих активів, платежі по яких давно не здійснюються".

Реклама:

Банк також має намір одержати кредитний рейтинг, щоб залучати дешевші позики.

Куба залишається єдиним боржником банку, крім того, вона винна близько 300 мільйонів доларів Міжнародному банку економічного співробітництва (МБЕС).

Росія хоче після реструктуризації боргів створити на базі МІБ і МБЕС міжнародний банк розвитку для роботи в Центральній і Східній Європі.

МІБ було створено в 1970 році для здійснення інвестиційних проектів на території країн колишнього соцтабору, які брали участь у Раді економічної взаємодопомоги (РЕВ). Акціонерами банку також є Болгарія, Румунія, Чехія, Словаччина, Куба, В'єтнам і Монголія. Уряд Росії володіє 58% МІБ.

Борг Куби СРСР, що перейшов до Росії, існування якого Куба не визнає, становить близько 20 мільярдів доларів. У вересні 2006 року Росія надала Кубі кредит на суму 355 мільйонів доларів під поставки російських товарів і послуг.

Лєнта.ру

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!