Янукович проти реприватизації

Середа, 27 червня 2007, 13:33

Кабінет міністрів категорично проти будь-яких переглядів приватизації і проведення реприватизації.

Про це заявив прем'єр-міністр Віктор Янукович на прес-конференції в середу, відповідаючи на питання про ставлення уряду до перегляду приватизації "Луганськтепловозу".

"Я особисто та уряд категорично проти будь-яких переглядів приватизації та реприватизації. Це негативна практика, що була в 2005 році, призвела до того, що з України пішли інвестори, до ганьби на увесь світ", - зазначив прем'єр-міністр.

За його словами, уряд буде реагувати на такі факти.

Реклама:

Він також підкреслив, що рішення суду (по "Луганськтепловозу") є першою ластівкою того, що в Україні може бути знищене таке поняття як захист прав приватної власності.

"Ми цього не повинні допустити", - підкреслив Янукович.

Як повідомлялося, Господарський суд 25 червня частково задовольнив позов ВАТ "Дніпровагонмаш" (Дніпропетровська обл.) і визнав недійсним договір купівлі-продажу 76% акцій "Луганськтепловозу", а також зобов'язав переможця торгів керуючу компанію "Брянскій машиностроітєльний завод" (РФ) повернути пакет у держвласність.

"Луганськтепловоз" випускає магістральні та маневрові тепловози, дизель- та електропоїзди, трамваї, поворотні кола, запчастини для залізничного транспорту, гірничошахтне обладнання, сільгосптехніку.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!