Черновецький не вірить в підняття цін на хліб і обіцяє, що в Києві такого не буде

П'ятниця, 22 червня 2007, 11:17

Столичний мер Леонід Черновецький заявив, що найближчим часом у Києві не підніматимуться ціни на хліб.

Він наголосив, що для підняття цін на борошно і роздрібних цін на соціальні сорти хліба немає жодної об’єктивної причини.

За словами Леоніда Черновецького, в столичному резерві на сьогодні вистачає зерна й борошна для наповнення ринку.

"У Києві ціна на хліб підніматися не буде, адже запаси зерна (38 тис. тонн) дають змогу забезпечити хлібозаводи Києва борошном за старими цінами",— запевнив він.

Реклама:

Звістки про підняття вартості хлібопродукції мер назвав чутками і "черговою вигадкою хворобливої уяви окремих опозиційних політиків, які замість щоденної роботи на благо кожного киянина намагаються дестабілізувати ситуацію в країні".

"Ми не дозволимо комерційним структурам наживатися за рахунок простих людей. У нас є достатньо механізмів впливу для захисту споживачів. Для забезпечення киян хлібом за нинішніми цінами під моїм особистим контролем нині формуються запаси продовольчого зерна врожаю 2007 року обсягом 100 тис. тонн",— сказав Леонід Черновецький.

Для забезпечення стабільної ситуації на ринку розпорядженням КМДА встановлено граничну торгову надбавку на хліб і хлібобулочні вироби. При цьому рівень цін не вищий за середні в інших регіонах України.

За даними експертів, ціни на хліб у Києві чи не найнижчі порівняно з іншими регіонами.

Наприклад, батон у столиці коштує 1,40 грн, у Запоріжжі, Луцьку та Херсоні — від 1,70 до 2 грн. Вартість "українського" в середньому менша на 10—13 коп.

"Економічна правда" за матеріалами proUA

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!