Банк побудує хмарочос на місці теракту 11 вересня (фото проекту)

П'ятниця, 22 червня 2007, 13:55

Влада Нью-Йорка офіційно оголосила 21 червня, що третій за величиною американський інвестиційний банк JPMorgan Chase побудує офісний будинок висотою більше 40 поверхів на орендованій ділянці, де раніше стояли хмарочоси Всесвітнього торгового центру (так званий Ground zero), повідомляє Associated Press.

Шість поверхів вежі будуть виступати за межі будинку й нависати над грецькою православною церквою Святителя Миколи, яка знаходиться поряд. Оренда ділянки, схвалена урядом Нью-Йорка, протриває до 2100 року.

У цьому виступі на площі більше чотирьох тисяч квадратних метрів передбачається розмістити торговий центр і банк, а на даху посадити дерева.

Реклама:

Сам будинок вежі, будівництво якої займе чотири роки, не затінить парк, як вважає архітектор Джин Кон (Gene Kohn), а вночі на його стінах буде віддзеркалюватися церква. З боку представників церкви коментарів поки не надходило.

Будинок церкви було зруйновано під час теракту 11 вересня 2001 року, і його відновлять поруч із вежею JPMorgan Chase.

Як уточнює видання AM New York, JPMorgan Chase виплатить у цілому 10 мільйонів на користь церкви Святителя Миколи й Меморіального фонду Всесвітнього торгового центру (World Trade Center Memorial Foundation). Оренда ділянки обійдеться банку в 290 мільйонів доларів.

Як повідомлялося раніше, проект забудови Ground zero передбачає зведення п'яти висоток, магазинів і готелю, що вимагатиме від влади міста інвестицій обсягом близько 9 мільярдів доларів.

Лєнта.ру

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!