Президент хоче підвищити пенсії в 2008 році

П'ятниця, 22 червня 2007, 14:52 -

Президент Віктор Ющенко пропонує збільшити коефіцієнт страхового стажу, що дозволить підвищити трудові пенсії на 30-35%.

"Я пропоную збільшити занижений нині коефіцієнт страхового стажу - цей крок дасть можливість підвищити трудові пенсії на 30-35%", - заявив Ющенко в ході презентації соціальних ініціатив у п'ятницю в Острозі (Рівненська обл.)

За його словами, кроком, що випливає з цього, буде домовленість з політичними силами, що проходять у парламент, про уніфікацію пенсійного законодавства.

"Переконаний, прийшов час зробити те, щоб практично кожна політична сила, незалежно від ідеології, своїх політичних прапорів, затверджувала, пенсія українського пенсіонера повинна залежати від двох складених - стажу і заробітку. Це є суттю", - сказав Ющенко.

Реклама:

Він відзначив, що сьогодні пенсійна політика ґрунтується на 17 законах. "По суті, ми маємо несправедливу пенсійну політику, що дискредитує єдиний підхід і диференціює цей підхід по професіях, а також по окремих мотиваціях", - сказав він.

За словами Ющенка, фактично в пенсійному забезпеченні існує зрівнялівка і пенсії лікарів, учителів, що мають 37 років стажу, не набагато більші, ніж пенсії некваліфікованих працівників.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: