Запрошуємо на перший за час великої війни Банківський форум

НКРЕ підвищила тариф на транспортування газу

Четвер, 21 червня 2007, 13:52

Національна комісія регулювання електроенергетики підвищила загальний тариф на транспортування газу на 4,7% до 96,3 гривні/тис. куб. м (без ПДВ) з 1 липня.

Відповідне рішення НКРЕ прийняла на засіданні в четвер.

Комісія також підвищила середньозважений розрахунковий тариф на транспортування газу розподільними трубопроводами на 8,4%, або на 4,3 гривні/тис. куб. м, до 55,6 гривні/тис. куб. м.

Середньозважений розрахунковий тариф на транспортування газу магістральними трубопроводами для споживачів, крім споживачів на прямих трубах, залишився без змін на рівні 40,7 гривні/тис. куб. м (без ПДВ).

Реклама:

Єдиний загальний тариф на транспортування газу є сумою середнього розрахункового тарифу на транспортування газу магістральними трубопроводами й середнього розрахункового тарифу на транспортування газу розподільними трубопроводами.

Комісія переглянула тарифи на транспортування газу з огляду на зростання витрат на оплату праці.

За даними НКРЕ, підвищення тарифів забезпечить зростання середньої заробітної плати тих, хто займається транспортуванням газу, з 1242 гривень до 1457 гривень.

Як повідомляло агентство, 23 травня НКРЕ підвищила середньозважений тариф "Укртрансгазу" на транспортування газу по магістральних трубопроводах для споживачів, безпосередньо приєднаних до магістральних мереж, на 47,1%, або на 18,2 гривні/тис. куб. м, до 56,8 гривні/тис. куб. м (без ПДВ) з 1 червня.

"Укртрансгаз" є монополістом з транспортування природного газу з Росії в країни Європейського Союзу по магістральних газопроводах тиском 55-75 атмосфер.

"Укртрансгаз" управляє приналежними державі магістральними газопроводами, загальна довжина яких становить 36 тис. км, а також 71 компресорною станцією й 12 підземними сховищами газу.

"Українські новини"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!