Запрошуємо на перший за час великої війни Банківський форум

У Ющенка бояться, що Януковичу не вистачить грошей на підвищення зарплат

Четвер, 21 червня 2007, 16:48

Заступник голови секретаріату президента Віктор Бондар заявляє про загрозу відсутності ресурсів для виплати зарплат в четвертому кварталі через підвищення соціальних виплат з 1 червня.

Про це він заявив журналістам на брифінгу у четвер, повідомляє УНІАН.

"Виникає питання, чи не стануть скажені виплати саме в передвиборний період загрозою виплатам зарплат і пенсій в четвертому кварталі. Чи є ресурс в уряду для виплат таких підвищених зарплат і пенсій, які зараз проводяться під час передвиборної агітації", - сказав Бондар.

Він зазначив, що президент у жодному разі не проти підвищення зарплат, пенсій, соціальних виплат, проте вважає, що при цьому "має бути якась економіка".

Реклама:

На його думку, уряд вирішив "покласти на наступний уряд проблеми, які можуть виникнути в четвертому кварталі".

"Я б попросив економічний блок уряду змінити політику, і замість політичних гасел подумати про те, що відбувається в економіці, і розробити політику хоча б на один рік", - сказав Бондар.

За його словами, за рахунок підвищення зарплат скорочуватимуться інші витрати в бюджеті. В першу чергу ті, які стосуються капітальних вкладень – на будівництво, газопроводи.

Він також зазначив, що секретаріат досі не одержав від уряду остаточних результатів розрахунків підвищення зарплат і як це позначиться на бюджеті.

"Розрахунки коливаються від 5,5 до 10 млрд. грн. Якщо враховувати 5,5 млрд., то на 5,5 млрд. будуть скорочені інші витрати в бюджеті", - сказав Бондар, додавши, що таким чином в четвертому кварталі можна одержати штучне регулювання бюджету.

"Проте зарплати і пенсії ніхто не різатиме, яким би не був наступний уряд", - наголосив він.

Як відомо, Верховна Рада V скликання 4 травня внесла зміни до Держбюджету на 2007 рік.

Законом збільшено дохідну частину держбюджету на 5 млрд. грн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!