Ахметов захопив "Київенерго"

Середа, 20 червня 2007, 11:17

Новий менеджмент енергопостачальної компанії столиці "Київенерго" представляє інтереси "Донбаської паливно-енергетичної компанії" (ДПЕК), підконтрольної Рінату Ахметову.

Таку думку висловили колишній глава НКРЕ Валерій Кальченко та радник президента Юрій Продан, пише "Дєло".

На своїй посаді поки утримався лише голова правління Борис Ященко.

"У "Київенерго" йде "велика чистка" кадрів. Звільняються навіть технічні фахівці", - говорить Продан.

Реклама:

У прес-службі "Київенерго" інформацію про перестановки підтвердили, назвавши їх "реорганізацією компанії".

Формально керівництво "Київенерго" змінює НАК "Енергетична компанія України". Вона контролює 50%+1 акція столичного енергооператора. У свою чергу, НАК очолює Ігор Глущенко, екс-керівник компанії "Східенерго", що входить у ДПЕК.

Зокрема, з посад заступника гендиректора "Київенерго" пішли Наталя Іванова, Михайло Мельник, Оксана Павлова. Зараз звільняється старший інженер Юрій Струговщиков.

Однак у "Київенерго" заперечують, що в компанію прийшли винятково представники ДПЕК.

"У нас призначаються нові топ-менеджери. Але вони з абсолютно різних регіонів", - переконують у прес-службі компанії.

У той же час акціонери іншої компанії - "Київенергоремонт", що обслуговує "Київенерго", заявляють про тиск на них з боку менеджменту "Київенерго" і ДПЕК. Зокрема, наприкінці минулого тижня були зірвані збори акціонерів "Київенергоремонту".

"Три автобуси з невідомими людьми у формі і бронежилетах заблокували під'їзні колії до місця проведення зборів", - говорить один з акціонерів. У результаті захід не відбувся через відсутність кворуму.

Член спостережної ради "Київенергоремонту" Олексій Брусов вважає, що в цьому могли бути зацікавлені менеджмент і деякі власники "Київенерго".

"Від послуг "Київенергоремонту" "Київенерго" не може відмовитися. Тому вигідніше просто взяти під контроль це підприємство", - пояснює Брусов. Такої ж думки Іван Плачков, екс-міністр енергетики та губернатор Одеської області, що володіє акціями "Київенергоремонту".

У свою чергу, прес-секретар ДПЕК Максим Титов зазначає, що його компанія не має ніяких юридичних відносин з компанією "Київенергоремонт". Її представникам він порадив звернутися до відповідних органів.

Директор з правового забезпечення та корпоративної політики компанії "Київенерго" також заявляє, що нічого не знає про причини зриву зборів.

"Наш представник там зареєструвався, на відміну від інших акціонерів", - говорить Усатюк. За його словами, причиною зриву зборів акціонерів є "невідомі йому тертя між акціонерами підприємства".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!