Запрошуємо на перший за час великої війни Банківський форум

На Донбасі із соняшника замість олії почали робити дизель

Середа, 20 червня 2007, 12:52

Найбільший хімічний концерн "Стирол" (Горлівка, Донецька область) запустив виробництво повного циклу біодизельного палива з насіння соняшнику загальною потужністю 3 тис. тонн за рік.

Про це сказано в повідомленні компанії. Згідно з повідомленням, вироблене паливо буде застосовуватися для заправлення власного автотранспорту, а також реалізовуватися іншим споживачам.

Цей біодизель може використовуватися у звичайних двигунах як самостійно, так і в суміші зі звичайним дизельним паливом без змін у конструкції двигуна.

"Для концерну "Стирол" створення установки з виробництва біодизелю - черговий крок у реалізації стратегії розвитку, в основі якої лежить розвиток виробництв, не пов'язаних з використанням природного газу як сировинного ресурсу", - сказано в повідомленні.

Реклама:

Як повідомлялося, раніше "Стирол" почав виробництво біопаливних брикетів на основі відходів олієжирового виробництва - лузги соняшнику.

2006 рік "Стирол" закінчив із прибутком 229,831 млн. гривень.

В 2006 обсяг реалізованої продукції збільшився порівняно з 2005 на 13,4%, або на 398,32 млн. гривень, до 3 370,862 млн. гривень.

У лютому Антимонопольний комітет дозволив компанії Dotterbloem Holding B.V. (Нідерланди) купити більше 50% акцій "Стиролу".

"Українські новини"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!