Microsoft похвалила Україну

Середа, 20 червня 2007, 14:25

Корпорація Microsoft вважає український ринок бізнес-рішень найбільш перспективним у Центральній та Східній Європі.

Про це повідомив директор департаменту Microsoft Business Solutions Костянтин Щербина.

"За динамікою росту і за перспективами Україна всіма однозначно визнається одним з найбільш перспективних ринків Європи", - сказав Щербина.

За його словами, Microsoft надає українському департаменту у напрямку Microsoft Dynamics (включає 3 продукти: Microsoft Dynamics AX, Microsoft Dynamics NAV і Microsoft Dynamics CRM) великі фінансові інвестиції та кадрові ресурси.

Реклама:

"Ми (Україна) в парі з Росією - пріоритет номер один для регіонів Центральної та Східної Європи... це ринок, який у найближчі 5-7 років буде визначати динаміку розвитку всього регіону в цілому, з урахуванням розміру і динаміки зростання", - сказав Щербина.

Він також зазначив, що українські розробники займають незначну частку, оскільки їм складно конкурувати із грошовими інвестиціями та маркетинговими бюджетами міжнародних компаній.

Наразі компанія займає близько 5% українського ринку бізнес-рішень, у якому задіяні близько 12 великих виробників цих рішень.

Він також зазначив, що в Прибалтиці Microsoft має провідні позиції на ринку бізнес-додатків, займаючи більше 30% ринку, у Чехії частка ринку становить близько 15% і в Росії - близько 15%.

Як повідомлялося, "Майкрософт-Україна" має намір збільшити частку ринку бізнес-додатків Microsoft Dynamics з 5% до 15% до 2010 року.

За даним IDC, український ринок бізнес-додатків щорічно збільшується на 22-25%.

За даними експертів, оборот ринку бізнес-додатків в Україні в 2005 році становив 21,65 млн. доларів, з яких частка ринку продуктів Microsoft Dynamics становила 4,9%, або 1,07 млн. доларів.

У червні 2003 року Microsoft відкрила представництво в Україні - компанію "Майкрософт-Україна", яка розташована в Києві.

Департамент Microsoft Business Solutions компанія створила в травні 2006 року.

"Українські новини"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!