Запрошуємо на перший за час великої війни Банківський форум

Сєвєродонецьку за борги відключили газ

Середа, 20 червня 2007, 17:42 -

Сьогодні працівниками підприємства з газопостачання та газифікації "Луганськгаз" завершено роботи з відключення від газопостачання одного з найбільших боржників ДК "Газ України" – теплопостачального підприємства ДП "Сєвєродонецька ТЕЦ".

Про це "ЕП" повідомила прес-служба ДК "Газ України".

Рішення прийнято зважаючи на значну суму заборгованості підприємства за спожитий газ, низький рівень розрахунків (у поточному році – 69%) та враховуючи небажання підприємства здійснювати погашення заборгованості за спожитий газ у міжопалювальний період (рівень виконання графіків погашення боргу - 0%).

З початку 2007 року "Сєвєродонецька ТЕЦ" заборгувала ДК "Газ України" 24,6 млн. грн. Борг підприємства у 2000-2007 рр. склав 51 млн. грн.

Реклама:

Окрім нарощування заборгованості, Сєвєродонецька ТЕЦ здійснювала безлімітне споживання газу. Лише у травні 2007 року підприємство безлімітно спожило 1,07 млн. куб. м природного газу.

ДК "Газ України" повідомляє, що неодноразово надавала доручення на відключення від газоспоживання ДП "Сєвєродонецька ТЕЦ". Однак, з причини неправомірного втручання місцевих органів влади, працівники "Луганськгазу" не мали змоги відключити від газоспоживання підприємство-боржника.

ДК "Газ України" заявляє, що і надалі вживатиме жорсткі заходи щодо підприємств ТКЕ – боржників, які не забезпечують вчасних розрахунків за спожитий природний газ та порушують договірні відносини.

"Економічна правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: