Казахи купили український "Айсберг" за рекордну суму

Вівторок, 19 червня 2007, 14:43

ВАТ "Нерухомість столиці" ("НЕСТ") продало столичний бізнес-центр класу "А" "Айсберг" по вул. Жилянській, 73-79 інвестиційно-промисловій групі "Євразія-Україна", дочірній структурі казахстанської ІПГ "Євразія", приблизно за 104 млн євро.

Як повідомила міжнародна юридична фірма "Бейкер і Макензі", яка виступала радником "НЕСТ", у прес-релізі у вівторок з посиланням на главу департаменту нерухомості та будівництва Сергія Піонтковського, "ця знакова подія тільки підкреслює підвищений інтерес іноземних інвесторів до України й надзвичайну привабливість комерційного ринку нерухомості".

Разом з тим у компанії "НЕСТ" не назвали суму угоди з продажу центра.

Кошти, отримані від продажу, будуть спрямовані на розвиток компанії і "НЕСТ" не планує в 2007 році здійснювати подібні угоди з продажу бізнес-центрів.

Реклама:

"Ми не плануємо цього року продавати бізнес-центри", - відзначили в компанії.

Загальна площа бізнес-центру "Айсберг" становить 39,095 тис. кв. м.

Як повідомлялося з посиланням на директора "Євразія-Україна" Ануара Айжулова, ІПГ завершила дві перші угоди в Україні з придбання в столиці двох офісних центрів на вул. Жилянській, у тому числі бізнес-центр "Айсберг".

За оцінкою експертів, вартість купівлі цих об'єктів загальною площею близько 50 тис. кв. м склала більше $180 млн.

"Євразія-Україна", створена в 2006 році, має намір активно працювати на українському ринку, інвестуючи в будівництво офісної й житлової нерухомості, торгово-розважальних центрів, логістичних комплексів, а також котеджів.

ІПГ "Євразія" контролюється співвласником казахського "Банку ТуранАлем" Мухтаром Аблязовим.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!