"Arcelor Mittal Кривій Ріг" хоче позичити $0,5 млрд.

Вівторок, 19 червня 2007, 19:09

ВАТ "Arcelor Mittal Кривій Ріг" (раніше - "Криворіжсталь") для оптимізації поточної виробничої потужності, збільшення продуктивності та ефективності виробництва має намір залучити $500 млн. кредиту Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР).

Про це повідомляється в прес-релізі Дніпропетровської облдержадміністрації, підготовленому за підсумками зустрічі представників ради директорів ЄБРР із керівництвом Дніпропетровської області.

У ході дводенного візиту представники ради директорів ЄБРР зустрічаються з існуючими та потенційними клієнтами банку в Україні.

ВАТ "Arcelor Mittal Кривій Ріг" у квітні 2006 року підписало з ЄБРР угоду про залучення семирічного кредиту в розмірі $200 млн. для модернізації та реалізації програм з підвищення енергоефективності та продуктивності.

Реклама:

Як повідомив на початку червня генеральний директор метпідприємства Нарендра Чодері, Arcelor Mittal у найближчі три-чотири роки має намір інвестувати $1,5 млрд. у реконструкцію виробничих потужностей криворізького підприємства, у тому числі за рахунок залучення коштів ЄБРР.

За його словами, у 2007 році на технічне переоснащення комбінату буде спрямовано $277 млн.

ВАТ "Arcelor Mittal Кривій Ріг" - найбільший в Україні виробник металопродукції, частка якого на ринку досягає 20%. Виробничі потужності підприємства, що має повний виробничий цикл, розраховані на щорічний випуск понад 6 млн. тонн прокату, близько 7 млн. тонн сталі і більш 7,8 млн. тонн чавуну.

Компанія в 2006 році збільшила чистий прибуток на 82,7% у порівнянні з 2005 роком - до 2 млрд. 930,933 млн. грн. (у 2005-м - 1 млрд. 604,695 млн. грн.).

Корпорація Mittal Steel придбала 93,02% акцій ВАТ "Криворіжсталь" на відкритому конкурсі 24 жовтня 2005 року за 24,2 млрд. грн. за стартової ціни 10 млрд. грн.

"Інтерфакс-Україна"


Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!