Запрошуємо на перший за час великої війни Банківський форум

"Нафтогаз" вважає, що губернатор Харківщини Аваков - "політичний месник"

Понеділок, 18 червня 2007, 19:53

НАК "Нафтогаз України" розглядає як політичну помсту заяви голови Харківської обласної державної адміністрації Арсена Авакова про зменшення обсягів видобутку газу на території Харківської області та шантаж приватних газовидобувних підприємств з боку НАК "Нафтогаз України".

НАК "Нафтогаз України" у своїй заяві, текстом якої володіє "ЕП", публічно звертається до Арсена Авакова з вимогою негайно оприлюднити інформацію про факти вимагання коштів з приватних газовидобувних підприємств або передати її до правоохоронних органів України. У разі, якщо цього не буде здійснено протягом трьох днів, компанія погрожує "звернутися до компетентних органів з позовом про наклеп та відшкодування завданих наперед неправдивими висловлюваннями збитків".

За словами прес-служби НАКу, також не відповідає дійсності заява губернатора Авакова щодо зменшення газовидобувними підприємствами об’ємів видобутку природного газу у поточному році на території області.

Найбільша газовидобувна компанія у Харківській області ДК "Укргазвидобування" за підсумками 5 місяців 2007 року збільшила об’єм видобутку газу. Видобуток природного газу двох газопромислових управлінь (ГПУ "Шебелинкагазвидобування" та ГПУ "Харківгазвидобування") за 5 місяців досягнув 3,574 млн. куб. м., що на 87 млн. куб. м. (2,5%) більше, ніж за відповідний період минулого року.

Реклама:

У своєму повідомленні "Нафтогаз" наголошує на тому, що згідно чинного законодавства, НАК не має права обмежувати доступ до газотранспортної системи будь-яких компаній, що видобувають природний газ. З початку року не було зафіксовано фактів недопуску до газотранспортної системи жодного газовидобувного підприємства в Україні.

Компанія скаржиться, що розповсюдження головою Харківської обласної державної адміністрації Арсеном Аваковим неправдивих заяв та звинувачень в бік НАК "Нафтогаз України" є спробою приховати власні прорахунки в управлінні економікою регіону.

Також у прес-релізі повідомляється про те, що у Харківській області зафіксовано один з найнижчих по Україні рівень розрахунків підприємств ТКЕ за спожитий газ. Борг теплопостачальників Харківщини становить 156,2 млн. грн.

"Економічна правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!