Семенюк перенесла терміни продажу 10 обленерго

Середа, 13 червня 2007, 13:18

Фонд державного майна (ФДМ) уніс зміни в затверджений 4 квітня помісячний пооб'єктний план-графік виставляння на продаж у 2007 році пакетів акцій, виключивши з нього, зокрема, 10 обленерго.

Про це сказано в наказі Фонду від 1 червня, опублікованому в середу.

З переліку обленерго виключені "Черкаси-", "Закарпаття-", "Вінниця-", "Чернівці-", "Дніпро-", "Донецьк-", "Волинь-", "Львів-", "Одесаобленерго" і "Крименерго".

Крім того, перенесено на невизначений термін початок продажу акцій "Київського мотоциклетного заводу", "Дніпроместробуду", "Лисинаськтехмасла", "Київського заводу автоматики ім. Петровського", "Макіївського коксохімзаводу", "Київського "Радіопроекту", "Рівнесільмашу", "Кримнафтопродукту" та заводу "Фрегат".

Реклама:

Одночасно Фонд включив до переліку для продажу 77,5 акцій "Заводу дереворіжучого інструменту "Мотор" ім. Петровського" (термін оголошення конкурсу - 27 червня), а також для виставляння на біржу 26,39% акцій "Завальївського графітового комбінату" (17 жовтня), 25% "Заводу "Південгідромаш" (20 червня) і додаткового 1% акцій "Укртелекому" до раніше включених в перелік 4%.

Складання таких планів-графіків є традиційною практикою роботи Фонду, однак через необхідність узгодження продажу конкретних підприємств із міністерствами та урядом і іншими факторами найчастіше реальні терміни оголошення продажів можуть істотно відрізнятися від попередньо оприлюднених.

Зокрема, дотепер не погоджене рішення з урядом та Міністерством палива та енергетики про поновлення приватизації енергокомпаній, і їхні пакети акцій залишаються у власності НАК "Енергетична компанія України".

Держбюджет-2007 передбачає надходження від приватизації в розмірі 10,5 млрд. грн. у порівнянні з 0,55 млрд. грн., отриманими від приватизації в 2006 році. ФДМ за січень-травень перерахував у бюджет 1,168 млрд. грн.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!