Київ вибрав 4 компанії для експертизи тарифів на житкомунпослуги

Понеділок, 11 червня 2007, 14:12

Головне управління цінової політики Київської міської державної адміністрації вибрало 4 компанії для проведення незалежної експертизи економічної обґрунтованості тарифів на житлово-комунальні послуги.

Про це повідомив начальник управління Василь Яструбинський, передають "Українські новини".

З його слів, експертизу проводитимуть науково-дослідний комплекс Київського національного університету будівництва й архітектури, аудиторська фірма "Аудит-фінанс", Інститут місцевого розвитку (по 1 лоту) і Центр правової допомоги "Правозахист" (2 лоти).

Яструбинський не уточнив, у яких саме лотах перемогла конкретна компанія.
З його слів, сума, передбачена управлінням на проведення експертизи за всіма лотами, становить 170 тис. грн.

Він підкреслив, що управління підпише договори з компаніями-переможцями тендеру до 16 червня.

Реклама:

Як повідомлялося, у травні Головне управління цінової політики оголосило тендер на проведення незалежної експертизи економічної обґрунтованості тарифів на житкомунпослуги. Усього на тендер було виставлено 5 лотів.

Зокрема, ці лоти - експертиза включених у тарифи витрат підприємств, які надають житкомунпослуги, тобто енергопостачальних компаній "Київенерго" та "Укр-Кан-Пауер" (Дарницька ТЕЦ), "Київводоканал", житлово-експлуатаційних організацій Дарницького, Деснянського, Дніпровського, Печерського та Шевченківського районів, ЖЕКів Голосіївського, Оболонського, Подільського, Святошинського та Солом'янського районів.
Строк проведення експертизи - липень.

8 лютого Київська міська рада встановила коефіцієнт підвищення тарифів на житкомунпослуги із грудня 2006 року 1,8-2 замість встановленого раніше 3,4.

Таким чином, коефіцієнт підвищення тарифу на опалення та гарячу воду становить 2, на холодну воду і відведення холодної та гарячої води - 1,8, на квартплату - 1,9.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!