The Times оприлюднила десятку найбільших шахраїв

Понеділок, 11 червня 2007, 15:14

Британська газета The Times опублікувала список десяти найвідоміших бізнесменів "за ґратами".

У цілому вони засуджені до 134 років за шахрайство. Якщо найстарший з них відсидить свій строк повністю, то вийде на волю у віці 86 років, а наймолодшому буде 47.

До списку потрапили два представники телекомунікаційного гіганту WorldCom, генеральний директор Бернард Ебберс (Bernard Ebbers) і фінансовий директор Скотт Салліван (Scott Sullivan).

Перший засуджений в 2005 році до 25 років тюремного ув'язнення, а другий має відсидіти п'ять років. Вони визнані винними в тому, що підробили фінансові показники WorldCom загалом на 11 мільярдів доларів, викликавши найбільше банкрутство в історії США.

Реклама:

Денніс Козловскі (Dennis Kozlowski), який тепер значиться як ув'язнений №05A4820, раніше очолював компанію Tyco International, що провадить продукцію в більш ніж ста країнах світу.

Нині відбуває 25-річний строк за крадіжку в компанії 150 мільйонів доларів. У ході слідства було встановлено, що два мільйони доларів було витрачено на свято з нагоди дня народження дружини Козловскі, а 6 тисяч доларів пішло на незвичайну шторку для душу в їхньому будинку.

Слідом за Козловскі у в'язницю на 25 років попрямував фінансовий директор Tyco Марко Шварц Mark Swartz.

Ще один дует, присуджений до ув'язнення, раніше очолював компанію Enron. У своє перебування генеральним і фінансовим директорами Джеффрі Скіллінг (Jeffrey Skilling) і Ендрю Фестоу (Andrew Fastow) приховували мільярдні збитки компанії, брехали аудиторам і створювали нелегальні фінансові схеми. В результаті цього компанія зазнала краху, 4 тисячі чоловік втратили роботу та свої пенсійні збереження на суму у два мільярди доларів.

Крім названих вище, у список увійшли гендиректор мережі аптек RiteAid (8 років, згодом строк знизили до 7), засновник і директор фармацевтичної компанії Imclone (7 років), генеральний директор фінансової групи Versailles (6 років), а також глава ігорного дому Wembley (3 роки).

Лєнта.ру

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!