Запрошуємо на перший за час великої війни Банківський форум

У Криму викрили кримінальне угруповання работоргівців

Понеділок, 11 червня 2007, 19:33

Співробітники Головного управління СБУ АР Крим спільно з представниками Управління з боротьби з торгівлею людьми та нелегальною міграцією УБОЗ ГУМВС викрили протиправну діяльність групи зловмисників, які незаконно вивозили за кордон та експлуатували молодих кримчанок, у тому числі неповнолітніх.

Як повідомили в прес-центрі СБУ, започаткувала злочинний бізнес директор одного з місцевих модельних агентств з філіалами у кількох містах, в котрих навчалися дівчата віком від 14 років, щоб брати участь у кастингах і демонстрації мод в Україні та за кордоном.

Повідомляється, що у черговий раз директор запропонувала 12 дівчатам кастинг у Туреччині, причому утримання та повернення їх планувалось за рахунок сторони, що приймає. Однак за кордоном виявилось, що кастингу не буде, а гроші на зворотну дорогу треба заробити консумацією в барах і ресторанах, якими володів турецький партнер директора-кримчанки.

Прес-служба пояснює, що консумація - це загравання з відвідувачами з метою стимулювання якнайбільших витрат у ресторані. Дівчата повинні були працювати вночі до 7 ранку. При цьому, половину заробітків директор клала в свою кишеню.

Реклама:

Повідомляється, що пізніше жінка знайшла іншого спільника у турецькій столиці і перевезла групу "моделей" до нього, причому новий господар виплатив попередньому за кожну дівчину $1 тис.

Спільно з правоохоронними органами Туреччини Головному управлінню СБУ в Криму вдалося повернути громадянок України додому.

Стосовно директора модельного агентства та її спільників порушено кримінальну справу. Продовжуються пошуки потерпілих від злочинної діяльності вказаної групи зловмисників.

УНІАН

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!