Запрошуємо на перший за час великої війни Банківський форум

Росія та Казахстан зміцнюють газову дружбу

П'ятниця, 1 червня 2007, 17:20

Між керівництвом ВАТ "Газпром" та АТ "Національна компанія "КазМунайГаз" підписано угоду про основні принципи створення та участі в спільному підприємстві на базі Оренбурзького газопереробного заводу (ГПЗ).

Як повідомляє прес-служба "Газпрому", згідно з документом, частки участі в спільному підприємстві (СП) будуть розподілені на паритетних засадах.

Одним з основних видів діяльності СП стане переробка вуглеводневої сировини з Карачаганакського газоконденсатного родовища.

Також компанії Karachaganak Petroleum Operating B.V. і "КазРосГаз" підписали договір купівлі-продажу карачаганакського газу терміном на 15 років. Обсяг закупівель складе до 16 млрд. куб. м на рік. Документом також визначена формула ціни, за якою "КазРосГаз" буде купувати газ з Карачаганакського родовища.

Реклама:

Нагадаємо, що в червні 2002 року "Газпром" та "КазМунайГаз" створили на паритетних засадах та зареєстрували в Республіці Казахстан спільне підприємство "КазРосГаз" для купівлі та маркетингу природного газу, переробки газу на ГПЗ Росії та інших видів діяльності.

У вересні 2006 року рада директорів "Газпрому" схвалила створення на паритетних умовах з "КазМунайГазом" російсько-казахстанського підприємства на базі переробних потужностей Оренбурзького ГПЗ.

Основним видом діяльності СП буде надання послуг з переробки вуглеводневої сировини Оренбурзької області та Карачаганакського родовища на умовах процессінгу.

За повідомленням "Газпрому", створення СП на базі Оренбурзького ГПЗ, а також збільшення обсягів переробки газу Карачаганакського родовища, забезпечать повне завантаження всіх діючих та модернізованих потужностей, що вводяться знову, ГПЗ на тривалу перспективу.

ЛігаБізнесІнформ

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!