Азаров повідомив, що контролює посуху

Четвер, 31 травня 2007, 12:28

Перший віце-прем'єр-міністр, міністр фінансів Микола Азаров завіряє, що уряд тримає під контролем ситуацію, пов'язану з можливою втратою врожаю в низці областей внаслідок посухи.

Про це Азаров заявив у Верховній Раді, відповідаючи на питання народних депутатів сьогодні, передає "Обком" з посиланням на УНІАН.

Він закликав політичні сили не спекулювати на цій темі.

"Я б утримався від будь-яких оцінок того, що відбувається. Досить того, що уряд тримає цю ситуацію під контролем", - сказав Азаров.

Реклама:

Він завірив, що 270 млн. грн., що пропонується передбачити в змінах до Держбюджету, будуть перерозподілені винятково між тими областями, що постраждали від посухи. "Ця сума дозволяє значною мірою вирішити проблему", - сказав він.

Азаров також зазначив, що обсяг втрат врожаю від посухи, за попередніми даними, складає 10-15% від посівних площ. "Це небезпечна і серйозна цифра, але вона не критична для АПК", - сказав перший віце-прем'єр.

Стосовно питання пересівань, Азаров зазначив, що вони будуть здійснюватися тільки в тих районах, земля яких має достатню кількість вологи.

"Тому я б не виступав ні з якими панічними оцінками", - сказав він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!