Україна може допомогти газифікувати Пакистан

Четвер, 24 травня 2007, 12:32

Міністр палива та енергетики Юрій Бойко і міністр палива та природних ресурсів Ісламської республіки Пакистан Амануллах Ядун обговорили можливість співпраці двох країн в енергетичній сфері.

Про це міністри заявили по завершенні зустрічі, участь в якій з української сторони також взяли голова правління НАК "Нафтогаз" Євген Бакулін, представники "Енергоатому" та "Укренерго".

Як зазначив Бойко, Україна та Пакистан мають широкі можливості для співпраці з ряду конкретних напрямків, зокрема, розглядається можливість участі України в газифікації Пакистану, а також будівництві та модернізації пакистанських електростанцій.

Україна може надати допомогу в добудові газотранспортного комплексу Пакистану, також можлива участь українських компаній у проекті будівництва магістрального газопроводу Туркменістан-Афганістан-Пакистан.

Реклама:

У той же час міністр не зміг сказати, чи будуть підписані в 2007 р. відповідні контракти. "Зараз йде напрацювання пропозицій, і було б необачно що-небудь гарантувати", – сказав Бойко.

Бойко також зазначив, що "починаючи з 2003 р., обидві країни у ході двосторонніх контактів створили визначений позитивний потенціал для розвитку співпраці в нафтогазовій сфері, який необхідно ретельним чином проаналізувати та намітити конкретні шляхи його реалізації".

Нагадаємо, 27 січня 2007 р. у рамках Світового економічного форуму в Давосі прем'єр-міністр Віктор Янукович та прем'єр-міністр Пакистану Шаукат Азіз у ході зустрічі підкреслили необхідність розширення співробітництва в енергетичній галузі, зокрема, у напрямку розробки нафтогазових родовищ та будівництва транзитних мереж у Пакистані.

У травні 2006 р. для активізації роботи щодо входу на нафтогазові ринки Ірану та Пакистану офіційно почало свою діяльність представництво НАК "Нафтогаз" в Ірані та представницький офіс компанії в Пакистані.

Finance.ua

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!