Націоналісти та ультраправі пікетували "Укртатнафту"

Вівторок, 22 травня 2007, 14:25

Прихильники маловідомих націоналістичних й ультраправих організацій - громадської організації "Всеукраїнський народний рух" та "Української націонал-трудової партії", у кількості до 40 осіб пікетували у вівторок представництво АТ "Укртатнафта" у Києві.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", учасники акції тримали плакати й викрикували образливі заяви на адресу президента Росії Владіміра Путіна, першого віце-прем'єра Миколи Азарова й глави Фонду державного майна Валентини Семенюк.

Заявленою метою акції було залучення уваги громадськості та чиновників до захоплення української компанії "Укртатнафта" російським урядом.

Незважаючи на заявлену участь тільки двох громадських організацій, пікетники також тримали символіку УНА-УНСО й "Народної самооборони".

Реклама:

Напередодні пікету Міністерство палива й енергетики заявило, що дана акція є провокацією, організованою татарстанською стороною й закликало АТ НК "Татнєфть" і менеджмент "Укртатнафти" рішуче відмежуватися від акції й інших інформаційних провокацій, які підривають дух співробітництва й партнерства України й Росії в паливно-енергетичному комплексі в цілому й у питаннях корпоративного управління АТ "Укртатнафта" зокрема.

Також раніше національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" заявляла про монополізацію татарстанськими акціонерами ЗАТ "Укртатнафта" права на управління Кременчуцьким НПЗ та вимагає відновлення паритету акціонерів в управлінні підприємством.

На сьогоднішній день, як стверджують у "Нафтогазі",  ЗАТ "Укртатнафта" контролюється представниками виключно татарстанських акціонерів – Фонду державного майна Республіки Татарстан та ВАТ "Татнефть".

Протягом останнього часу вітчизняні підприємства не мають можливості переробляти власну сировину на потужностях Кременчуцького НПЗ. Компанія "Укргазенерго" із 50% часткою держави була змушена припинити на заводі переробку нафти. "Нафтогаз" звинувачує керівництво ЗАТ "Укртатнафта" у тому, що те фактично зірвало національну програму по створенню в Україні стратегічного резерву нафтопродуктів, відмовивши у співробітництві державній компанії "Укртранснафта".

Як повідомила прес-служба Мінтопенерго, інформація про провокації передана компетентним органам.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!