Запрошуємо на перший за час великої війни Банківський форум

"Укренерго" збирається взяти кредит на 1,5 млрд. грн.

П'ятниця, 18 травня 2007, 16:34 -

Національна енергетична компанія (НЕК) "Укренерго" має намір залучити у Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) і Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР) кредит в обсязі 1,5 млрд. грн.

Кошти планується використовувати для будівництва повітряної лінії (ПЛ) Рівненська АЕС - підстанція "Київська", повідомив журналістам заступник міністра палива та енергетики України Володимир Лучников.

"Підписання перших кредитних гарантійних угод з ЄІБ планується десь на кінець червня - липень", - сказав він.

При цьому заступник міністра уточнив, що "кожен банк надасть по 750 млн. грн.".

Реклама:

Як повідомлялося, НЕК "Укренерго" у липні 2006 року приступила до будівництва в Макарівському районі (Київська обл.) ПС "Київська" 750 кВ потужністю 1000 МВА.

Підстанція будується у відповідності зі схемою перспективного розвитку об'єднаної енергосистеми України для видачі потужності РАЕС та Хмельницької АЕС у центральні та східні регіони України і підвищення надійності енергопостачання споживачів Києва та Київської області.

Обладнання для ПС "Київська" на загальну суму 167 млн. грн. поставляють ВАТ "Запоріжтрансформатор", "Елво-Україна", "Сіменс-Україна" та Запорізький завод високовольтної апаратури.

"Укренерго" здійснює експлуатацію магістральних та міждержавних ліній електропередачі, а також централізовану диспетчеризацію об'єднаної енергосистеми країни. НЕК є державним підприємством, що перебуває в підпорядкуванні Міністерства палива та енергетики.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: