Запрошуємо на перший за час великої війни Банківський форум

Бойко дозволив "Укрнафті" скуповувати хімічні підприємства

Четвер, 17 травня 2007, 17:53

Міністр палива та енергетики Юрій Бойко підтверджує, що Міністерство палива та енергетики дозволило ВАТ "Укрнафта" брати участь у придбанні активів хімічних підприємств.

Про це Бойко сказав сьогодні на прес-конференції в Києві, передає "Обком" з посиланням на УНІАН.

"Відносно "Укрнафти" та можливості придбання активів хімічних підприємств, то дійсно такий дозвіл був наданий, оскільки вертикальна інтеграція щодо видобутку нафти в нас у значній мірі завершується в цій компанії. Така ж ситуація в нас буде і щодо видобутку газу. Подальша перобка газу в хімічну сировину, взагалі-то обмежений у цій ситуації... він вимагає наявності в цій структурі хімічних підприємств", - сказав він.

При цьому міністр зазначив, що "остаточне рішення щодо викупу, на скільки мені відомо, поки ще не затверджене, але воно активно проробляється. Я не відповім щодо дати заявки, запитаєте спостережну раду...".

Реклама:

Як повідомлялося, 25 травня 2007 року буде виставлений на продаж цілісний майновий комплекс (сукупні валові активи) ВАТ "Дніпроазот" (м. Дніпродзержинськ, Дніпропетровська обл.) за стартовою ціною 1 млрд. 754 млн. 259,7 тис. грн. Заявки на участь у торгах приймалися до 15 травня.

Нагадаємо, що 19 березня 2007 року акціонери ВАТ "Дніпроазот" затвердили рішення щодо можливого продажу сукупних валових активів підприємства або їхніх частин шляхом відкритих торгів.

За оцінками експертів, ринкова вартість активів компанії коливається від 0,5 до 1 млрд. дол. За інформацією ЗМІ, на "Дніпроазот" уже є п'ять претендентів - канадська PotashCorp, балтійська Achema, російські "Єврохім" та "Акрон", а також український підприємець Дмитро Фірташ.

ВАТ "Дніпроазот" спеціалізується на виробництві аміаку, карбаміду, каустичної соди, хлору. Комбінат входить до п'ятірки найбільших хімічних підприємств України.

50%+1 акція "Укрнафти" належать НАК "Нафтогаз України", 42% акцій контролює група "Приват" бізнесмена Ігоря Коломойского. Фактичний контроль над підприємством здійснює остання.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!