Рінат Ахметов збирає гроші на "Укртелеком"?

Середа, 16 травня 2007, 17:28

Рінат Ахметов відмовляється від дивідендів на користь модернізації своїх металургійних активів і покупки телекомунікаційного гіганта "Укртелекому".

Другий рік поспіль власник компанії Сістем Кепітал Менеджмент Рінат Ахметов відмовляється від дивідендів і направляє весь прибуток у розмірі 1,23 мільярда гривень на розвиток свого бізнесу. Це свідчить про впевненість власника в перспективах підприємств СКМ. В основі цієї впевненості - дивовижний збіг цього року інвестиційних планів СКМ із затвердженою Кабінетом Міністрів державною програмою приватизації.

Як випливає з офіційної заяви CКМ, зароблений в 2006 році прибуток буде спрямовано на розвиток трьох основних напрямків - гірничо-металургійного комплексу, енергетики і телекомунікацій.

Реклама:

За інформацією Дела, у першу чергу, СКМ має намір інвестувати в модернізацію своїх шахт. Йдеться про впровадження нових технологій, спрямованих на зниження частки ручної праці й автоматизацію виробництва.

Найбільші вкладення - 4 мільярди доларів - будуть спрямовані на підприємства гірничо-металургійного комплексу групи, що входять до Метінвестхолдинг.

Уже зараз основний прибуток СКМ формується за рахунок компаній металургійного циклу. Зокрема, у 2006 році найбільший показник чистого прибутку було зафіксовано на "Азовсталі" - 1,1 мільярда гривень. Майже стільки ж - 1,07 мільярда гривень - склав сумарний чистий прибуток ще гірничо-металургійних підприємств СКМ - Північного і Центрального ГОКів.

Інвестиції в профільний бізнес СКМ буде спрямовано в енергозберігаючі технології.

Зароблені на металургії кошти Рінат Ахметов цього року має намір укласти також у телекомунікаційний бізнес. На думку аналітиків, основний об’єкт - виставлені цього року на приватизацію 42,8% акцій "Укртелекому". Слід зазначити, що в планах СКМ інвестувати в телекомунікації 560 мільйонів доларів.

Korrespondent.net

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!