Хто купить "ДніпроАзот"?

Вівторок, 15 травня 2007, 12:48

Кілька російських, європейських й 1 українська компанії претендують на купівлю єдиного майнового комплексу великого виробника аміаку й азотних добрив компанії "ДніпроАзот" (Дніпродзержинськ, Дніпропетровська область).

Про це повідомив представник компанії "Ренесанс Капітал Україна", яка виступає радником із продажу й приймала заявки на участь у торгах.

Представник повідомив, що заявки почали надходити від дня опублікування оголошення в пресі, тепер заявки будуть розглядатися продавцем.

Він повідомив, що на сьогодні "ДніпроАзот" ще не ухвалив рішення щодо вибору того чи іншого претендента, претенденти будуть вивчати деталі умов продажу, а потім буде проведено тендер.

Реклама:

Назви компаній, які подали заявки й загальну кількість заявок представник не уточнив, пославшись на конфіденційність.

Як повідомляло агентство, 27 квітня "ДніпроАзот" виставив на продаж майновий комплекс заводу за початковою ціною 1,754 млрд. грн.

Заявки приймаються до 15 травня включно, торги відбудуться 25 травня.
Акціонери "ДніпроАзоту" на загальних зборах 19 березня вирішили розглянути можливість продажу активів підприємства.

2006 рік "ДніпроАзот" закінчив із чистим прибутком 42,862 млн. гривень.
У січні компанія Barat Enterprises S.A. (Беліз) купила 22,754%, а компанія Mildenhall Limited (Багамські острови) купила 21,332% акцій "ДніпроАзоту".

"ДніпроАзот" зареєстрований у формі відкритого акціонерного товариства.
За даними рейтингу "Топ-100", складеного "Інвестгазетою", "ДніпроАзот" входить у сферу впливу бізнесмена Ігоря Коломойського (група "Приват").

"ДніпроАзот" спеціалізується на виробництві аміаку, карбаміду, каустичної соди, хлору, соляної кислоти й входить до п'ятірки найбільших хімічних підприємств.

"Українські новини"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!