Запрошуємо на перший за час великої війни Банківський форум

Рибак знає як знизити ціну на газ для населення

П'ятниця, 11 травня 2007, 14:07 -

Віце-прем'єр-міністр Володимир Рибак вважає, що відмова від диференційованих тарифів дасть змогу знизити ціну на газ для населення.

Про це він сказав журналістам.

"Я думаю, у нас є можливість для населення ціни на газ в окремих напрямках знизити", - сказав Рибак.

З його слів, на сьогодні комісія фахівців працює над цим питанням для подальшого його винесення на розгляд Кабінету Міністрів.

Реклама:

Як повідомляло агентство, Дзержинський районний суд Харкова 8 травня прийняв до виконання позов 4 жителів Харківської області про скасування постанови Національної комісії регулювання електроенергетики від 19 грудня 2006 року №1672 "Про роздрібні ціни на природний газ, що використовується населенням" і призупинив своєю ухвалою дію цієї постанови.

19 грудня 2006 року НКРЕ затвердила тарифи на газ для населення, диференційовані залежно від річного обсягу споживання й наявності лічильників газу, на рівні 31,5 коп. - 1,29 гривні/куб. м з 1 січня 2007 року.

Зокрема, тариф для населення, що використовує менше 2,5 тис. куб. м газу/рік: за наявності лічильника становить 31,5 коп./куб. м; за відсутності лічильника - 34,5 коп./куб. м; при споживанні 2, 5-6 тис. куб. м /рік: за наявності лічильника - 47,8 коп./куб. м, за відсутності - 52,6 коп./куб. м; при споживанні 6-12 тис. куб. м/рік: за наявності лічильника - 98 коп./куб. м, за відсутності - 1,078 гривні/куб. м; і при споживанні понад 12 тис. куб. м/рік: за наявності лічильника 1,173 гривні/куб. м, за відсутності - 1,29 гривні/куб. м.

При комплексному використанні газу, у тому числі на опалення, в окремих квартирах, від’єднаних від централізованої системи теплопостачання у багатоквартирних будинках, тариф становить за наявності газових лічильників 68,6 коп./куб. м, за їх відсутності - 75,4 коп./куб. м.

Тарифи встановлюються залежно від обсягів споживання газу в 2006 році.

"Українські новини"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: