Росіяни почали знімати дії чиновників на відео

Четвер, 10 травня 2007, 11:53

В усіх кабінетах державних службовців міста Шахти Краснодарського краю РФ встановили камери відеоспостереження, зображення з яких йде прямо у відділ кадрів адміністрації області.

У такий спосіб міська влада вирішила змусити слуг народу краще працювати, передає tvc.ru.

Влада міста Шахти стверджує, що знайшли панацею від бюрократичної тяганини. Робота місцевих чиновників 8 годин на добу фіксується на відеокамери. А городян на вході зустрічає повідомлення: ведеться відеоспостереження.

Уже три тижні чиновники відділу землевпорядкування живуть немов учасники шоу "За склом". Здивований начальник підрозділу не впізнає свій колектив: не спізнюються, обідають суворо за розкладом, у спілкуванні з відвідувачами ввічливі.

Крихітний пристрій у куті кімнати передає картинку всього, що відбувається прямо в управління кадрів.

Реклама:

"От видно, що заходить відвідувач, як видно, за документами, пред'являє. Усе в порядку, усі на місці, архітектура на місці, будівельники на місці, юристи на місці", - говорить він.

"Смотрящій", як її прозвали шахтинські чиновники, Наталья Гєнріхова ретельно дивиться записи з усіх камер. Якщо потрібно, розшифровує. Основна її посада - начальник відділу кадрів міської адміністрації.

"Поступово ми побачили, що необхідність щосекунди дивитися в монітор відпадає. Люди уже поводять себе коректно, і це вже стає нормою поводження", - говорить Гєнріхова.

Зафіксовані камерою випадки брутальності з боку чиновників міська влада планувала транслювати на місцевому телебаченні. Але тепер сумнівається, що привід узагалі з'явиться.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!