У Києві засудили двох громадян за продаж неліцензійного ПЗ Microsoft

Четвер, 10 травня 2007, 20:27

Голосіївський райсуд Києва у квітні-травні 2007 року виніс два звинувачувальних вироки фізичним особам по кримінальних справах, збуджених у зв'язку з порушенням авторських прав корпорації Microsoft.

Як повідомляє корпорація в прес-релізі в четвер, за поширення компакт-дисків з неліцензійним програмним забезпеченням (ПЗ) Microsoft громадянка Акіньшина засуджена на один рік позбавлення волі (умовно), а громадянин Журавель - на рік й один місяць позбавлення волі з конфіскацією й знищенням вилучених у нього дисків.

У першому випадку збиток корпорації було оцінено в 25,3 тис. грн, а в другому випадку сума позову корпорації склала 19,3 тис. грн.

Крім того, у квітні юридичний представник Microsoft направив 82 листа-попередження на адресу підприємств й організацій різних форм власності з повідомленням про те, що використання контрафактної продукції корпорації тягне за собою кримінальну відповідальність, передбачену законодавством.

Реклама:

Зараз ведеться обробка інформації, отриманої від адресатів, результати якої будуть передані в органи внутрішніх справ для реагування.

Як відзначається в прес-релізі, по інформації Microsoft посадові особи АТЗТ "ЛК "Феофанія" могли використати у своїй діяльності неліцензійне ПЗ корпорації.

З метою перевірки даного факту на адресу компанії було направлено лист-попередження, а 19 квітня співробітники МВС України з ініціативи представника Microsoft провели рейд на цьому підприємстві, виявивши й вилучивши шість комп'ютерів з неліцензійним ПЗ Microsoft Windows й Microsoft Office.

Корпорація оцінила свій збиток в 20,2 тис. грн й 25 квітня її юридичний представник подав заяву про порушення авторських прав, по якому міліція порушила кримінальну справу.

В цілому, за словами юридичного представника Microsoft в Україні Владислава Шаповала, у квітні 2007 року правоохоронні органи провели 14 рейдів, виявили й зареєстрували вісім фактів використання й тиражування неліцензійного ПЗ Microsoft. На сьогоднішній день у судах України на розгляді перебувають 17 кримінальних справ про порушення авторських прав корпорації.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!