На контору Семенюк подають до суду за розбазарювання "Луганськтепловозу"

П'ятниця, 6 квітня 2007, 11:40

ВАТ "Марганецький гірничо-збагачувальний комбінат" (МГЗК) підготував позовну заяву про визнання недійсним конкурсу по "Луганськтепловозу" і на наступному тижні направить його в Господарський суд м. Києва.

Про це повідомила представник МГЗК Марина Переяславська.

За її інформацією, у своїй позовній заяві МГЗК вимагає визнати недійсними протоколи конкурсної комісії про недопущення підприємства до участі в конкурсі по "Луганськтепловозу", про визнання переможцем конкурсу ВАТ "Управляюча компанія "Брянскій машиностроітельний завод", а також визнати недійсним договір купівлі-продажу 76% акцій "Луганськтепловозу".

Як відзначила Переяславська, відповідачами відповідно до даної позовної заяви виступають Фонд держмайна й Брянський машинобудівний завод.

Реклама:

23 березня ФДМУ провів конкурс із продажу 76% акцій ВАТ "ХК "Луганськтепловоз" з відкритою пропозицією ціни за принципом аукціону.

За результатами конкурсу, переможцем визнано ЗАТ "Управляюча компанія "Брянскій машиностроітельний завод" (Росія), що запропонувала за пакет 292 млн. 505 тис. грн. при стартовій ціні пакета 292 млн. грн.

На участь у конкурсі подали заявки чотири компанії: ВАТ "Дєміховскій машиностроітєльний завод" (Росія, Московська область); АТ "Дніпровагонмаш" (м. Дніпродзержинськ); ВАТ "Марганецький гірничо-збагачувальний комбінат" (м. Марганець, Дніпропетровська область); ЗАТ "Управляюча компанія "Брянскій машиностроітельний завод" (Росія, м. Брянськ, правонаступник ЗАТ "Виробнича компанія "Брянскій машиностроітельний завод").

Однак до конкурсу були допущені тільки дві афілійованих між собою компанії: ВАТ "Дєміховскій машиностроітєльний завод" і ЗАТ "Управляюча компанія "Брянскій машиностроітельний завод".

Представники МГЗК вже заявляли про свої плани звернутися в органи прокуратури й суд у зв'язку з недопуском підприємства до участі в приватизаційному конкурсі.

За їхньою інформацією, при спробі зареєструвати 23 березня в канцелярії Фонду держмайна письмовий запит про дату проведення конкурсу із продажу акцій ВАТ "Луганськтепловоз", заявку на участь у якому подав МГЗК, представника МГЗК за допомогою наряду міліції вивели з будинку ФДМУ й повідомили, що конкурс уже відбувся й пакет продано.

На кількаразові звернення представників МГЗК до Фонду із приводу строків проведення конкурсу співробітники ФДМУ відповідали, що "вам обов'язково повідомлять за тиждень до дати поновлення конкурсу".

За інформацією представників МГЗК, вони готові були запропонувати за 76% держпакет акцій ВАТ "Луганськтепловоз" не менш 400 млн. грн.

"Обком" з посиланням на УНІАН

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!