Міжнародне рейтингове агентство Fitch не знижуватиме рейтинг України, якщо не буде війни

П'ятниця, 6 квітня 2007, 12:56

3 квітня 2007 року міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings заявило, що поточне посилення політичного напруження в Україні призводить до підвищення політичного ризику у короткостроковій перспективі.

Про це "ЕП" повідомила прес-служба Мінфіну у своєму прес-релізі.

Але країна має гарні економічні показники, а давні побоювання Fitch відносно політичного ризику вже відображені в рейтингу дефолту емітента України в іноземній валюті, який знаходиться на рівні "ВВ-" (ВВ мінус), прогноз "Позитивний". Тобто, достатньо низький на фоні відносно сприятливих макроекономічних і фінансових показників.

"Тривала боротьба між президентом Ющенко і прем’єр-міністром Януковичем переходить у вирішальну стадію у зв’язку з намаганнями президента призначити нові парламентські вибори. Криза, безперечно, посилює політичний ризик у короткостроковій перспективі", - заявив Ендрю Кохун, директор аналітичної групи Fitch по суверенних рейтингах країн Європи, що розвиваються.

Реклама:

"Але, якщо криза буде вирішена мирним шляхом, Україна може вийти із ситуації, що склалася, з більш сильними політичними інститутами. А це знизить загостреність політичних ризиків і перемістить акцент на сильні економічні показники", - пояснив директор аналітичної групи Fitch.

"Економічна правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!