Костусєв оштрафував "Укртелеком"

П'ятниця, 6 квітня 2007, 20:28

Антимонопольний комітет (АМКУ) оштрафував ВАТ "Укртелеком" в особі Сумської філії на суму 10 тис. грн. і виніс попередження Черкаській філії компанії.

Штраф був накладений за "зловживання монопольним становищем на ринку фіксованого місцевого телефонного зв'язку в межах власних мереж на території області".

Як повідомили в прес-службі АМКУ, Сумська філія встановила споживачам неправомірні вимоги. Зокрема, за переоформлення телефонного номера абонент зобов'язаний був платити як за послугу установки телефону. Крім того, послуга установки телефону надавалася лише за умови придбання опціону філії. Оскільки це призвело до обмеження інтересів споживачів, відділення АМКУ застосувало відповідні санкції.

Крім того, комітет припинив дії Черкаської філії "Укртелекому" з ознаками зловживання монопольним становищем. Так, філія встановлювала для мешканців гуртожитку, що знаходиться в неї на балансі, економічно необґрунтовану плату за послуги з утримання будинків, споруд і прилеглих територій.

Реклама:

Виконуючи рекомендації, відтепер філія нараховує мешканцям гуртожитку плату за комунальні послуги площам, що пропорційно знімаються. Крім того, мешканцям проведені відповідні перерахунки.

Нагадаємо, ВАТ "Укртелеком" займає близько 78% вітчизняного ринку фіксованого зв'язку та обслуговує близько 10 млн. абонентів. Нині 92,86% акцій компанії належать державі.

ЛігаБізнесІнформ

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!