Новий Туркменбаші порозумівся з росіянами щодо газу

Четвер, 5 квітня 2007, 17:15

Питання двостороннього співробітництва обговорили в четвер в Ашхабаді президент Туркменистану Гурбангули Бердимухамедов та міністр закордонних справ РФ Сєргєй Лавров, що прибув до Ашхабаду із дводенним робочим візитом.

Як повідомило дипломатичне джерело, глава Туркменистану відзначив важливе значення, котре Ашхабад надає зміцненню туркмено-російських зв'язків як одному зі стратегічних напрямків зовнішньої політики республіки.

"Відзначаючи поступальний характер міждержавної взаємодії, невід'ємною складовою якої є співробітництво в газовій сфері, Бердимухамедов підтвердив прихильність туркменської сторони взятим на себе договірним зобов'язанням щодо поставок природного газу, а також висловив зацікавленість у встановленні повномасштабного діалогу зі своїм давнім партнером", - сказало джерело.

За його даними, сторони висловилися за розширення співробітництва в гуманітарній сфері, зокрема, в галузі освіти, корінне реформування якої президент Туркменистану висунув у числі пріоритетних державних задач.

Реклама:

"Бесіда була дуже теплою, довірчою, у дусі тих відносин, що існують між нашими країнами", - сказав глава МЗС Росії місцевим журналістам по завершенні зустрічі з туркменським президентом.

"Ми підтвердили обопільну зацікавленість у нарощуванні торгово-економічного співробітництва, підтвердили наш інтерес до того, щоб активніше розвивати гуманітарну взаємодію та більш конкретно займатися нашим співробітництвом у регіональних та міжнародних справах", - підкреслив міністр.

"Думаю, намічені нашими керівниками плани, включаючи якнайшвидше проведення зустрічей співголів міжурядової комісії, будуть і надалі чітко реалізовуватися", - відзначив Лавров, додавши, що "у цьому в нас є впевненість та взаєморозуміння".

У рамках візиту міністр закордонних справ РФ ознайомиться з визначними пам'ятками туркменської столиці - побуває в Мечеті духовності Туркменбаші в Кипчаку, поруч з яким зведений сімейний мавзолей Ніязових, відвідає туркмено-російську школу імені Пушкіна та однойменний Державний драматичний театр.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!