Давидовичу на вибори необхідно 340 млн гривень

Середа, 4 квітня 2007, 10:28 -

Питанням фінансування виборчої кампанії в умовах саботажу з боку уряду та Верховної Ради буде займатися секретар Ради національної безпеки і оборони Віталій Гайдук.

Як повідомив у вівторок увечері в інтерв'ю одного з український телеканалів глава Центральної виборчої комісії Ярослав Давидович, таке доручення дав президент.

Давидович відзначив, що за підрахунками на проведення дострокових виборів у Верховну Раду потрібно 340 мільйонів гривень.

Давидович підкреслив, що Указ президента про дострокове припинення повноважень Верховної Ради V скликання не відмінений, він не оскаржений - тому він діє, і механізм початку виборів уже запущений.

Реклама:

Коментуючи постанову Печерського районного суду м. Києва від 3 квітня, яким вони зупинили дію постанови Верховної Ради від 2 квітня про дострокове припинення повноважень членів Центральної виборчої комісії, Давидович сказав: "Я хочу сказати, що дуже гарна постанова прийнята сьогодні Печерським місцевим судом, яким припинена дія однієї і другої постанови. Таким чином, з 18-и годин сьогоднішнього дня - легітимною залишається центральна виборча комісія у складі 13 чоловік на чолі з Ярославом Давидовичем".

До рішення Печерського суду Центвиборчком утримувався від яких-небудь коментарів.

Давидович також сказав, що умови проведення виборів будуть надзвичайно важкими через протистояння політичних сил. Однак завірив, що ЦВК, проводити вибори, будуть дотримуючись законодавства, а також нейтралітету, не допускаючи втручання опозиції або коаліції.

Finance.ua

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: